PATIKOINTI

ALGARVEN RANNIKKO REITTI

PATIKOI ALGARVEN SALAISUUKSIIN  

Ehdotamme kuutta eri reittiä kävelykierroksia Algarven kauneimmissa salaisuuksissa. Algarve on uskomaton monimuotoisuutensa vuoksi jaettu kolmeen pääalueeseen: rannikolla etelään ja länteen Atlantin varrella, Barrocalilla ja Siera do Caldeirossa, joka on yhteydessä Alentejon alueeseen.

Kiertue alkaa Sagresista, jossa kävelet ainutlaatuisen Costa Vicentinan ja Atlantin valtameren suuntaan osoittavan korkean kallion kohti, nimeltään Monchique, joka on korkein kohta Algarvessa, rehevine maisemineen ja ymmärrät miksi sitä kutsutaan ”Algarve Puutarhaksi”.

Vuorilla ”Serra do Caldeirãossa” koet kävelyn, joka johtaa muinaisiin aikoihin, jossa elämä tapahtuu hitaasti, jossa löytyy perinteitä ja perinteisiä taideteoksia. Seuraavaksi siirtyminen Barrocaliin, jossa rannikko ja vuoret yhtyvät, ja josta alueen parhaat maataloustuotteet tulevat, sitä kutsutaan Algarve Orchardiksi. Seuraavana kävely Ria Formosan luonnonpuistossa, joka on Portugalin yksi seitsemästä luonnollisesta ihmeestä ja jossa voi nähdä Alcoutimin muinaisten ihmisten miehityksen jäljet. Portugali yhdistyy Espanjan rajalle tunnusomaisen Guadiana-joen kautta.

Päivittäiset etäisyydet: 10 km – 20 km

Ohjelma: 

Saapuminen Sagresiin

Saavut hotelliin Sagresissa, paikkaan, josta aloitat matkan. Alentejano Southwestin luonnonpuiston ja Vicentinan rannikon peittämä Saint Vicent Cape on Euroopan läntisin kohta.

Costa Vicentina

Aloitat kävelyn Costa Vicentinan luonnonpuistosta, jossa luonto ja historia yhdistyvät ja luovat vaikuttavia maisemia. Suurta monimuotoisuutta voit seurata kasvillisuuden ja eläimistön monimuotoisuuden kautta.

Serra de Monchique

Atlantin valtameren maisemista tulet Monchique-vuorille, Algarven korkeimmalle pisteelle, jossa on aina upeat näkymät, ja joka on täysin erilainen kuin Algarven rannikko. Täynnä metsäisiä kukkuloita, tuoksuvia hedelmätarhoja ja kristallinkirkkaita lähteitä. Usein lempinimeltään ”Algarve-puutarhaksi” kutsuttu alue on rehevän maiseman valuma-alueita, tiheitä metsiä ja puhtaita jokia.

Barrocalissa

Käyt Barrocalissa, rannikon ja vuoristojen välinesessä siirtymäalueessa, joka on peittynyt appelsiinipuiden ja viikunapuiden sekä mantelipuista ja tästä syystä sitä kutsutaan nimellä Beira-Serra, joka on myös Algarven maataloustuotteiden tärkein toimittaja. Hedelmäiset ja makeat aromit ovat taattu ja niitä voit nähdä kukkaviljelmien ja mantelimaisten kukkien kauneuden lomassa.

Ria Formosa

Vieraiet Ria Formosan luonnonpuistossa, joka on meren äärellä, sekä yksi Portugalin seitsemästä luonnon ihmeestä. Puistossa on luonteenomaista laguunivyöhykkeitä suojaavat hiekkarantojen rannikon dyynit, jotka ulottuvat rannikolla Ancãosta Castro Marimiin. Makean veden joki yhdistyy suolaveden vuoroveteen, joka luo puolestaan idyllisen ja vaikuttavan maiseman dyyneillä, saarilla ja ainutlaatuisilla vesiväylillä, joka on myös pakopaikka luonnonvaraisille linnuille.

Serra do Caldeirão

Kuljet vuorille Caldeirão alueelle, joka yhdistyy Alentejoon; näitä kukkuloita kutsutaan myös nimellä ”muu Algarve”. Tämä nimitys on tullut niiden aidoista ihmisistä, tavoista, perinteisistä taideteoksista, pienten kylien kalkitutuista taloista, kotieläimistä, hedelmistä ja korkkipuista. Tämä reitti vie sinut muinaisiin aikoihin, jolloin elämä oli rauhallisempaa.

Baixo Guadiana

Jatkat muinaisten ihmisten jäljillä, ​​Alcoutiminissa, jossa Portugali yhdistyy Espanjan rajalle tunnusomaisen Guadiana-joen kautta. Alcoutimissa voit nauttia luonnollisen Algarven ainutlaatuisesta ja rauhallisesta kauneudesta; tietää historiallisen ja kulttuuriperinnön, vanhan kulttuuriperinnön muinaisperinnöstä. Dolmens ja menhirs todistavat ihmisen läsnäolosta noin 4000 eKr. Alueella on pitkään säilyneitä ennen aikaisia linnoja ja seiniä; Guadianan-joki, joka on toiminut muinaisina ​​kauppareitteinä.  Laaja rikkaiden eripuolelta maailmaa tulleiden aluksia jotka odottavat uusia suuntauksia.

Hotellit:

 1. pvä Saapuminen Sagresiin Hotel Memmo Baleeira
 2. pvä Cabo São Vicente / Lagos Hotel Tivoli Lagos
 3. pvä Lagos / Portimão   Hotel Tivoli Portimão
 4. pvä Portimão / Albufeira Hotel Pedra dos Bicos
 5. pvä Albufeira / Faro  Hotel Eva
 6. pvä Faro / Tavira  Hotel Vila Galé Tavira
 7. pvä  Tavira / V.R.S.A.  Hotel Vila Galé Tavira
 8. pvä Lähtö

Costa Brava Piilotetut paikat

ESPANJA: PATIKOINTI COSTA BRAVAN PIILOTETUISSA PAIKOISSA

8 päivää, 7 yötä, 6 päivää kävelyä, n. 14km /päivä

 • Patikoi rannikolla, löydä pienet luolat, nauti turkoosista merestä auringon alla.
 • Maista paikallisia Välimeren ruokia
 • Ihaile Salvardor Dalín Museota Figueresissa ja tapaa paikallisia ihmisiä.
 • Vieraile keskiaikaisissa kylissä kuten Palsissa tai muinaisissa kalastajakylissä kuten Calellassa tai Llafrancissa.
 • Kävele Katalonian kauneimpien maisemien läpi l’Empordàssa

Tämä reitti alkaa Sant Feliu de Guíxolsista ja loppuu l’Estartitiin. Reitti seuraa “camí de rondaa”, rannikko reittiä jossa pääset nauttimaan Costa Bravan upeista rannikko maisemista. Tämä reitti yllättää monet vierailijat, sillä menemme vanhojen kalastaja kaupunkien, kuten Calella de Palafrugellin tai Llarancin kautta, tai muinaisen Palsin kylän, joka on enemmän sisämaassa. Toisin kuin ihmisiä täynnä olevat alueet, tällä reitillä on paljon tuntemattomia upeita maisemia ja uskomattoman kauniita koskemattomia luolia kuten Cala Castell, lähellä Palafrugellia. Tämä on täydellinen reitti henkilöille jotka haluavat liittää hitaamman patikoinnin rauhallisiin hetkiin Välimeren parhailla rannoilla. Tämä reitti tarjoaa pieniä ilon hetkiä, kuten esimerkiksi kahvi kupin juontia meren rannalla, tai illallisen syömistä yksissä Välimeren parhaissa ravintoloissa.

Päivä 1: Saapuminen Sant Feliu de Guíxols (Sant Pol) 

Päivä 2: Sant Pol – Palamós (La Fosca)  (18 km 190m+)

Päivä 3: Palamós (La Fosca) – Calella de Palafrugell (10 Km 240m+)

Päivä 4: Calella de Palafrugell – Begur (13 km 465m+)  

Päivä 5: Begur – Peratallada (15 km 100+)  

Päivä 6: Peratallada – Torroella de Montgrí (12 Km 125m+)

Päivä 7: Torroella – Montgrí Massif  (9 km 450m+ ) 

Päivä 8: Lähtö aamiaisen jälkeen, tai lisäyö

Beaches in Lloret de Mar