Gardajärvi ja Verona

IMG_20170412_150719058-PANO (1)

Unelmien matka Pohjois-Italiaan! Jylhien vuoristojen ympäröimät siniset järvet upeine maisemineen saavat kiireisemmänkin mielen rauhoittumaan. Seudulla on toinen toistaan viehättävämpiä pikkukyliä, upeita huviloita ja saarille avautuvia upeita näköaloja. Tutustumme kiehtoviin kyliin ja kaupunkeihin, lumoavaan Veronaan ja tietysti valloittavaan Gardajärveen.

Nappula varaa matka

Matkan kesto: 6 päivää
Lähtöpäivä: 25.09.2018
Hinta/henkilö: 1.275 € / jaetussa 2hh
Lisämaksusta yhden hengen huone 200 €
Hotelli:
Hotel Bisesti ***

Hintaan sisältyy:

 • lentomatkat Helsinki – Milan (Malpensa) – Helsinki Finnairin reittilennolla
  25.9. AY 1751 Helsinki – Milano 08:00 – 10:05
  30.9. AY 1752 Milano – Helsinki 11:15 – 15:15
 • lentokenttäverot ja matkustajamaksu
 • bussikuljetukset ja veneretket kohteessa matkaohjelman mukaan
 • hotelliyöpyminen 2 hengen huoneessa
 • matkaohjelman mukaiset retket
 • aamiaiset ja illalliset hotellissa – 5 illallista
 • suomenkielisen oppaan palvelut
 • Retkillä nautitaan lounaat omakustanteisesti – joko oppaan osoittamassa paikassa tai vapaavalintaisesti.

1.päivä 25.9. Gardajärvi ja Gardan kylä

Finnairin lento lähtee Helsingistä 08:00 ja on Milanossa Malpensan kentällä 10:05. Matkanjohtajamme ottaa teidät lentokentällä vastaan. Kentältä lähdemme bussilla kohti Gardajärveä ja Gardan kylää. Majoittuminen hotelli Bisestiin. Myöhemmin teemme oppaan johdolla pienen kävelykierroksen Gardan kylässä. Sen jälkeen on vapaata ohjelmaa, jolloin voi tunnelmoida Gardan kiireettömän atmosfäärin ja luonnon kauneuden parissa. Illaksi kokoonnumme hotellille yhteiselle illalliselle.

2.päivä 26.9. Veneretki Gardajärvellä ja sen kauniisiin pikkukyliin

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Gardajärven pikkukyliin. Sirmionessa voimme hypistellä kojujen aarteita ja nauttia vaikkapa jäätelön tai ihastella Sirmionen linnaa, Scaligeria. Garda-järven pohjoisosassa, Limonessa tutustumme Limonaiaan, jossa saamme maisteltavaksi mm. limoncelloa, sitruunaista kermalikööriä sekä sitruunaisia crostineja. Vietämme kiireettömän päivän opastetusti kauniin Garda-järven pikkukylissä. Osa matkasta taivalletaan bussilla ja osa veneellä. Illaksi palaamme hotelliin illalliselle.

3.päivä 27.9. Viini-tasting Valpolicellan ja Bardolinon alueella

Iltapäivällä matkaamme Alppien kainaloon, Veronan pohjoispuolelle Valpolicellan kuuluisalle viinialueelle, joka on tunnettu erityisesti laadukkaista punaviineistään. Osallistumme viini-tastingiin kahdella eri viinitilalla. Hotellissa on yhteinen illallinen.

4.päivä 28.9. Romanttinen Verona

Aamiaisen jälkeen lähdemme Veronaan, Romeon ja Julian kaupunkiin, missä vietämme koko päivän. Retki sisältää opastetun city tourin kävellen sekä vapaata oleskelua. Veronassa aistit lämminhenkisen arkkitehtuurin ja romanttisen ilmapiirin jo heti astuessasi kaupungin historialliseen keskustaan. Vanha amfiteatteri Arena, Piazza delle Erbe sekä muut torit ja putiikit odottavat sinua. Kuuluisa parveke (Capuletin suvun palatsi) on pakollinen nähtävyys. Täällä tarinan mukaan nuori Romeo kosiskeli Juliaansa. Illaksi palaamme hotelliimme illalliselle.

5.päivä 29.9. Malcesine ja Monte Baldo

Aamiaisen jälkeen matkaamme Malcesinen kauniiseen kylään, jonka helmi on keskiaikainen Scaligeron linna. Kylään tutustumisen jälkeen suuntaamme Monte Baldoon vievälle kaapelihissille, jossa pääsemme todistamaan henkeäsalpaavia maisemia. Ylhäällä Monte Baldolla nautimme raikkaasta ilmasta ja vuoristotunnelmasta. Monte Baldossa on myös mahdollisuus lounastaa. Retken jälkeen nautimme hotellilla illallisen.

6.päivä 30.9. Kotiinpaluu

Hotellilla nautimme aamiaisen, jonka jälkeen suuntaamme lentokentälle. Lentomme lähtee kello 11:15 ja on Helsingissä 15:15.