Lloret de Mar (S)

Trevligt och bekymmerslöst semestrande på Costa Brava – Lloret de Mar

Lloret de Mar är kännt som en strandsemesterort, dit resenärerna åker för att koppla av och ha trevligt.

Den lilla staden med endast ca 40.000 invånare är belägen i Katalonien i nordöstra Spanien och är populär främst bland nordbor, britter och tyskar. Den här småstaden är full av lämpliga erbjudanden för resenärerna så det är lätt att semestera här och allt finns i närheten. Några sevärdheter av betydelse finns det också i Lloret de Mar. En av stadens finaste utsiktsplatser är Santa Clotildes trädgård, som befinner sig på en hög platta ovan havet. Det är också värt att ta sig upp till den tusen år gamla Sant Joan fästningen, som är placerad på en höjd mellan Lloret de Mar och Fenals.

I den gamla stadsdelens hjärta i centrum finns Sjöfartsmuseet, som gör en förtrogen med kusttraktens långa kulturarv, och den imponerande Sant Romàn kyrkan, som är en av Lloret de Mars ståtligaste byggnader. Om man är på stadsrundtur lönar det sig att titta in där på en snabbvisit. 

Det är lätt att från Lloret de Mar besöka traktens större städer såsom Girona och Barcelona, till bägge är det en körtid på mindre än en timme.