Etelä-Ranska ja Pyreneet

Kataarien salaisuus

Tutustu omaleimaiseen osaan Ranskaa ja sen historiaa. Etelä-Ranskassa sukellamme alueen historiaan ja mielenkiintoisiin tarinoihin valloittajista, tutustumme kataarilinnoihin, käymme Dan Brownin jalanjäljillä ratkaisemassa Da Vinci Koodia unohtamatta tarinoita Graalin maljasta. Mietimme, miksi alue on synnyttänyt monta bestselleriä. Kerromme pintaa syvemmältä alueen salaperäisestä historiasta ja annamme totuuden etsijöille avaimet käteen koodien ja salaisuuksien purkamiseksi. Hyvät viinit ja ruoka pitävät aarteenetsijät liikkeessä.

Hotellimme

Hintaan sisältyy
Lentomatkat Helsinki – Barcelona – Helsinki reittilennolla. Lentokenttäverot ja matkustajamaksu. Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan. Hotelliyöpyminen 2 hengen huoneessa. Matkaohjelmassa mainitut vierailut. Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisiin tutustumiskohteisiin. Suomenkielisen oppaan palvelut. Kaikki matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Finnairin suorat reittilennot kohteeseen

MENO 3. kesäkuuta 2020
Lähtökenttä HKI-Vantaa Lento Nro AY 1651 Lähtöaika 07:05
Kohdekenttä Barcelona Saapumisaika 10:05

PALUU 9. kesäkuuta 2020
Lähtökenttä Barcelona Lento Nro AY 1658 Lähtöaika 11:10
Kohdekenttä HKI-Vantaa Saapumisaika 16:00

Lentomatkat Helsinki – Barcelona – Helsinki reittilennolla. Lentokenttäverot ja matkustajamaksu. Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan. Hotelliyöpyminen 2 hengen huoneessa. Matkaohjelmassa mainitut vierailut. Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisiin tutustumiskohteisiin. Suomenkielisen oppaan palvelut. Kaikki matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Oppaananne matkalla toimii Soivi Nikula

Majoitus Ranskassa Hotelli Chaumiere www.pyren.fr
Majoitus Costa Bravalla Hotelli Evenia
https://travelinman.fi/hotellimme-evenia-hotels/

Päiväohjelma

1. Päivä: Saapuminen

Asiantuntijaopas on vastassa lentokentällä ja siirtyminen hotellille Quillaniin alkaa. Quillan on eteläisen Ranskan muinainen pysähdyspaikka Carcassonnen ja Perpignanin välillä. Matka-aika Barcelonasta on n. 3 ½ tuntia. Barcelonasta tullessa oppaamme kertovat Kataloniasta ja Costa Bravasta. Matkalla nautimme tunnelmallisen lounaan. Hotellilla on rento tulopäivä – alkuillasta tutustumme Quillanin historialliseen kylään ja nautimme illallisen.

2. Päivä: Kataariuskon juuret – tarinoita eurooppalaisesta ristiretkestä

Aamiaisen jälkeen lähdetään Alet-le-Bansiin. Täällä käymme tyypillisessä kirkossa, jossa alttariahallitsee Maria Madgalena, kuten kaikissa muissakin alueen kirkoissa. Esillä ei ole Jeesus taiNeitsyt Maria. Alueen uskonnollisista myyteistä ammennetaan Dan Brownin johdolla menestystarinoita. Vierailu Nostradamuksen asunnolla saa ihon kananlihalle. Tämän jälkeen siirrymme Carcassonneen. Carcassonnen kaupunki on keskiaikainen satulinnake! Kaupunki jakautuu alakaupunkiin ja sen yläpuolella sijaitsevaan linnoitukseen, joka on kiistämättä kaupungin kiehtovin osa. Täällä nautitaan lounas ja kuullaan tarinat inkvisitiosta sekä kataarien hävityksestä. Lounaan jälkeen tutustutaan Carcassonnen linnakkeeseen ja St Nazairen basilikaan oppaan johdolla. Ryhmä voi tämän jälkeen pitää vapaata pari tuntia ja tutustua Carcassonnen linnan pikkuputiikkeihin sekä ravintoloihin. Lopuksi palaamme Quillaniin ja nautimme illallisen.

3. Päivä: Da Vinci -koodin synty, Rennes-le-Chateau

Aamiainen nautitaan hotellilla. Lähtö hotellilta bussilla kohti Rennes-le-Chateau`ta. Matkustajat tutustuvat Dan Browniin, Madgalan Mariaan sekä teoriaan, josta ammennetaan kirjoja ja menestyselokuvia. Kuulette tarinan Dan Brownista ja hänen oleskelustaan Rennes-le-Chateaussa. Lounas nautitaan viihtyisässä terassiravintolassa. Kävelykierroksella Rennes-le-Chateau`ssa kylvetään mysteerin siemenet. Vierailemme salaperäisen papin, Saunieren, kirkossa. Sen jälkeen on vuorossa tutustuminen mystisen kylän jäljellä oleviin arvoituksiin; Saunieren kotimuseoon, puutarhaan, Magdalan torniin sekä esoteeriseen kirjakauppaan. Seuraavaksi siirrymme Rennes-le-Bainsin pikkukylään, jossa tutustumme roomalaisen ajan jäännöksiin sekä vulkaariseen lähteeseen, jonka yhteyteen rakennettiin aikoinaan kylpylä. Päivä päättyy jälleen hotellille, jossa on illallinen.

4. Päivä: Kataarit, Montsegur.

Aamiaisen jälkeen aloitamme kataarikierroksen alueella, joka oli keskeinen tämän uskonliikkeen kannalta. Aluksi ajamme läpi Maleperen viinialueen, jossa pienellä kaistaleella on kymmeniä laadukkaita viinitiloja. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on vanha linnoitettu Montrealin kylä. Täällä vuonna 1207 pitivät kataarit ja katolisen kirkon edustajat kiivaat neuvottelut. Seuraavaksi tutustumme Mirepoix ’n keskiaikaiseen keskustaan, jota kuvataan Etelä-Ranskan kauneimmaksi. Lounaan jälkeen suuntaamme kohti Montseguria. Se on 1100 metrin korkeudessa oleva linnoitus, joka oli vuonna 1244 kataarien viimeinen pakopaikka. Hotellille palaamme upeiden Auden ja Pyreneiden maisemien läpi. Päivä huipentuu jälleen upeaan illalliseen.

5. Päivä: Limoux, St. Hilaire ja kaksoiskäyminen

Nautimme hotellilla monipuolisen aamiaisen, jonka jälkeen lähdemme bussilla Limouxiin. Tutustumme kaupunkiin ja opimme, miten se liittyy mysteereihin ja kristinuskon käänteisiin. Kävelemme myös Aude-joen yli Euroopan vanhinta maksullista siltaa pitkin. Nautimme tunnelmallisen lounaan. Tämän jälkeen siirrymme St. Hilairen munkkiluostariin. Olemme kuohuviinin alkulähteillä. Tutustumme kaksoishiivakäymisen saloihin – tarinan mukaan munkit ovat keksineet menetelmän täällä. Ennen meitä siellä on käynyt Dom Perignon, joka vei mukanaan shampanja-alueille kuohuviinin kaksoiskäymisen salaisuudet sataviisikymmentä vuotta keksinnon jälkeen. Sitten vuorossa on perinteinen blanquette -kuohuviinitila, missä näemme jalon juoman valmistusprosessin ja saamme maistaa upeita lopputuotteita. Lopuksi palaamme hotellille illalliselle.

6. Päivä: Costa Brava, Lloret De Mar

Aamiaisen jälkeen aloitamme matkamme kohti Barcelonaa. Matkaamme läpi mereen laskevien Pyreneiden pitkin Costa Bravan lumoavaa rannikkoa. Nauttia rannikon maisemista sekä tutustua maailman kuuluun Katalonialaiseen keittiöön, missä maa kohta meren. Illallinen hotellilla.

7. Päivä: Costa Brava ja paluupäivä

Nautittuamme aamiaisen lähdemme kohti lentokenttää ja kotia!