Matkaohjelma Barcelona ja Costa Brava

1. Päivä 22.10 Helsinki – Barcelona – Lloret de Mar
Finnairin lento lähtee Helsingistä 17:25  ja on Barcelonassa 20:25. Matkanjohtajamme ottaa teidät kentältä vastaan. Kentältä lähdemme bussilla kohti Costa Bravan rannikkoa ja saavumme hotellille illalliselle. Kuulemme tulevasta ohjelmasta sekä Katalonian ja Pyreneiden historiasta. Päivän ajomatka (100 km n. 1 tunti).

2. Päivä 23.10  Lloret de Mar – Girona – Santa Pau – Olot
Nautittuamme aamiaisen, suuntaamme kohti Gironaa ja tutustumme sen historialliseen vanhaan kaupunkiin. Täältä löydät yli tuhatvuotisen historian takaa merkkejä Iberian, Rooman, arabien ja juutalaisten kulttuurista. Gironasta suuntaamme kuvankauniiseen Santa Paun maalaiskylään nauttimaan lounaan. Ravintolassa käy lounaalla myös FC Barcelonan joukkue! Lounaan jälkeen tutustumme vielä historialliseen Olotin kylään, jonka jälkeen palaamme hotellille. Päivän ajomatka 220 km (n. 2,5 tuntia).

3. Päivä 24.10 Aula Gastronomic –viinitila – Begur
Nautittuamme aamiaisen, lähdemme kohti Aula Gastronomicin keittiötä Vall-Lobregatissa. Huippukokkimme kertoo meille paikallisista herkuista ja maailman kuulusta Katalonian keittiöstä. Seuraamme ruuan valmistusta keittiössä ja saamme halutessamme osallistua lounaamme tekoon.  Nautittuamme lounaan alueen juomien kera suuntaamme kohti Beguria.  Ihailemme keskiaikaisen kylän kauneutta ja sitä hallinnoivaa linnaa. Täältä suuntaamme tutustumaan Celler Bugalorin viinitilaan. Nautimme tilan antimista ja palaamme hotellille rannikon kauneimpien kylien kautta.

4.Päivä 25.10 Freixenet Cava-tila – Barcelona
Aamiaisen jälkeen suuntamme kohti Freixenetin Cava-tilaa. Ennen Cava-tilaa käymme lounaalla Sant Saturni d’Anoian kylässä. Freixenet on kehittynyt perheyrityksestä yhdeksi maailman johtavimmaksi kuohuviinin tuottajaksi ja Espanjan ykköseksi.  Cavatilalla saamme tuhdin tietopaketin Cavan historiasta ja valmistuksesta. Teoriatunnin jälkeen olemme valmiita maistelemaan itse tuotetta. Tuoreina Cava-asiantuntijoina on helppo suorittaa järkevät ostokset edullisesta tehtaanmyymälästä.  Tämän jälkeen menemme bussiajelukierrokselle Barcelonaan ja illaksi palaamme hotelliin.

5. Päivä 26.10 Barcelona, päätösillallinen
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Barcelonaa. Tutustumme goottilaisiin kortteleihin ja  Ramblaan. Hotellin kirjautumisen jälkeen on vapaata. Oppaamme näyttää teille keskustan kaupat ja putiikit ja vie teidät Passeig Gracialle. Tällä eloisalla kadulla voi tutustua kauniiseen rakennustaiteeseen (mm. arkkitehtuurin helmet Gaudi (Casa Batllo), Lluis Domenéch i Montaner ja Puig i Gadafalchi (Casa Amatller). Halukkaat voivat vierailla Casa Battlossa tai piipahtaa Amatllerin suklaamuseossa. Katu on myös vilkas ostoskatu ja kivenheiton päässä Plaça de Catalunyasta ja SUURESTA tavaratalosta. Olemme koko ajan hotellimme lähietäisyydellä ja matkat eivät ole pitkiä. Tämän ohjatun osuuden jälkeen on vapaa-aikaa shoppailuun koko päivä. Opas on apuna tarvittaessa koko ajan. Illaksi kokoonnumme päätösillalliselle.

6.Päivä 27.10 Barcelona – Helsinki
Aamupalan jälkeen lähdemme lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin lähtee 10:15 ja on perillä 15:05.

Cata 6